bij juf Margriet.

Welkom in de tweede kleuterklas B.

Omdat Cézar, de kikker, in allerlei activiteiten zijn steentje bijdraagt, noemen we onze klas “de kikkerklas”. Nelly, de muis, heeft ook een plaats in onze klas. Begin september hebben we nood aan een veilig, geborgen gevoel. Onze juf zorgt er daarom voor dat de dagen volgens een vast stramien verlopen en dat de klasinrichting rust en ruimte uitstraalt.
Bewegen en spelend ontdekken, staan de eerste maanden voorop. In onze knusse onthaalhoek is er ruimte om tot rust te komen en te luisteren naar verhaaltjes. Naarmate we ouder worden, willen we zelfstandiger zijn.
Wist je dat we onze jas zelf aantrekken, zelf onze koek nemen, werkmateriaal uit de kast nemen en weer opruimen na de activiteit.
Door spelen en werken worden onze vingertjes steeds vaardiger: we kunnen steeds beter knippen, scheuren, kleuren en al schilderend vorm geven aan de
wereld rondom ons. Niet dat de juf het resultaat van onze werklust het belangrijkst vindt. Experimenteren en het ontwikkelingsproces zijn minstens zo belangrijk!!
‘s Maandags kleeft juf een brief in ons heen-en-weer schriftje met daarop heel wat informatie over de week die voor ons ligt. Zo kunnen jullie meegenieten van wat er in de klas zal gebeuren.


En dat is heel wat…