Lager klas 1B

bij juf Kim.

Welkom in 1B of ‘De pettefletklas’.
Pluk neemt ons dit schooljaar mee op een spannend avontuur!!! En hij doet dat niet alleen, we hebben nog vele andere vriendjes in de klas die ons daarbij helpen:
Samen met Hup leren we nieuwe letters en woorden, lezen we dagelijks in ons leesboek en schrijven we de mooiste letters.
Tientje Tel en haar vriendjes kabouter Bob, Leo Maat, Sis de slang, Roef de raaf en Kobe de spin nemen ons mee in de wereld van het rekenen: We leren allerlei moeilijke dingen met de getallen: tellen en aftellen, groeperen, optellen, aftrekken, vergelijken en splitsen. We leren wegen, meten en spiegelen, ... te veel om op te noemen!
Tussendoor maken we natuurlijk tijd voor een dansje, een liedje of een spelletje. Ook hoekenwerk is regelmatig van de partij.
Natuurlijk maken we ook plaats voor onze creativiteit: zingen, toneeltjes en knutselen! Met kwast en verf, schaar en lijm, potloden, stiften… leven we ons uit en maken we de mooiste werkjes!
Elke week sluiten we af met een stukje uit het verhaal van Pluk en de petteflet. Zo leren we steeds weer nieuwe vriendjes van Pluk kennen zoals: Zaza de kakkerlak, Dolie de duif, vader Stamper en de Stampertjes, de keurige Aagje… en komen we te weten wat Pluk allemaal meemaakt met zijn vriendjes.
Je hoort het al: we leren veel bij en we maken héél veel plezier in het eerste leerjaar! De tijd vliegt voorbij en voor we het weten zijn we klaar om naar het tweede leerjaar te gaan!!!